TOP

Winkel met kogelwerende kleding opent in Eindhoven

Voor kogelwerende kleding moet je binnenkort in Eindhoven zijn. Twee ondernemers gaan hier een winkel openen met kleding van de Columbiaanse modeontwerper Miguel Caballero.

Kogelwerende kleding verkopen. Ondernemers Y. Yilmaz en S. Ben-Azzouz zien dit als een kans: “We beveiligen onze woning, sommigen ook hun auto en zichzelf. Maar ons lijf beveiligen? Gebeurt nauwelijks.” Dit willen zij veranderen. Daarom openen zij op 1 januari 2015 een winkel in het gebouw de Witte Dame in Eindhoven. Hier zullen zij de kogelwerende kleding van de Columbiaanse modeontwerper Miguel Caballero verkopen. Dit meldt het Eindhovens dagblad.

Distributiedeal

“Veiligheid is hot”, vinden de twee ondernemers. Het heeft twee jaar geduurd voordat Yilmaz en Ben A-zzouz een distributiedeal bij Caballero wisten los te maken. Dit doen zij namens hun distributiebedrijf Panamera Group. Het is de eerste keer dat de kleding buiten Amerika wordt verkocht. Yildiz en Ben-Azzouz distribueren naar Europa en Turkije. De kleding zou dun, licht en modieus zijn.

Telefoon op roodgloeiend

In de praktijk blijkt dat mensen behoefte aan de kleding hebben. Omdat de telefoon op roodgloeiend stond hebben zij een callcenter ingeschakeld om de telefoontjes te verwerken. “Maar liefst 68 telefoonlijnen waren tussen 11.00 en 21.00 uur bezet. En toen ik om 06.30 uur opstond, had ik 134 gemiste oproepen. Als je wist hoeveel bekende Nederlanders ons al hebben benaderd, dan zou je versteld staan”, zegt Yilmiz.

Na Eindhoven gaan de twee ondernemers showrooms openen in alle Europese landen en in Turkije.