TOP

Will.i.am lanceert eigen brillencollectie

Als fervent brildrager lanceert rapper en producer Will.i.am dit najaar zijn eigen brillencollectie, genaamd ill.I Optics.

Will.i.am heeft de ill.I Optics collectie zelf bedacht en laten ontwerpen door George Gorrow, een vriend van de rapper en creatief directeur van het Australische label Ksubi. Volgens Will.i.am, die zelf bijna altijd een bril draagt, is er een gat in de markt voor het type brillen waar zijn collectie uit bestaat. Zijn lijn, die in september 2014 wordt gelanceerd, bevat zowel brillen voor vrouwen als voor mannen.

Hiphop-pioniers

De rapper en producer, die ook optreedt als jurylid bij The Voice UK, werd voor de collectie onder meer geïnspireerd door iconische hiphop-pioniers uit de jaren 80. Daarnaast heeft de zanger naar eigen zeggen momenten uit zijn verleden gebruikt als inspiratie tijdens het ontwerpproces.

Mode is geen nieuw terrein voor Will.i.am, in het verleden werkte hij al mee aan een milieuvriendelijke modecollectie bij Coca-Cola en een gerecyclede spijkerbroekenlijn bij Levi’s.