TOP

Wietske Neerincx wint Joke Veeze Award 2016

Op zondag 15 januari is de jaarlijkse modeprijs uitgereikt in Tassenmuseum Hendrikje. Het winnende design is volgens de vakjury ‘verrassend en innovatief’.

Beginnend ontwerper Wietske Neerincx is met haar ontwerp voor een koninklijke tas door de vakjury benoemt als winnaar van de Joke Veeze Award 2016. Naast de prijs ontvangt ze een geldbedrag van €5.000 om nieuwe stukken te ontwerpen en haar collectie uit te breiden. Dit meldt Tassenmuseum Hendrikje in een persbericht.

“De winnende tas van Wietske Neerincx heeft een verrassend en innovatief ontwerp. De tas is gemaakt van een onverwachte mix van materialen en daardoor geheel van deze tijd. Daarnaast getuigt de tas van maximale koninklijke klasse. De perfecte afwerking en originele verpakking maken van de tas een koninklijke schat”, aldus juryvoorzitter Sigrid Ivo.

Joke Veeze Award  Wietske Neerincx

De winnende tas van Wietske Neerincx

De publieksprijs is voor Nienke van Dee uit Nijmegen. Ook zij ontvangt een geldbedrag om aan de slag te gaan met nieuwe ontwerpen en het uitbreiden van haar collectie. Ze heeft volgens de jury op een innovatief ontwerp en op een verrassende wijze met één van de symbolen van het koningschap gespeeld. Zowel de materiaalkeuze als de draagwijze completeren het vrouwelijke en sierlijke ontwerp, aldus de jury.

Joke Veeze Award  Nienke van Dee

De tas van Nienke van Dee

De vakjury bestond uit:

  • Sigrid Ivo (directeur Tassenmuseum Hendrikje)
  • Sarah Bailey (senior accessories designer Karl Lagerfeld)
  • Frans Ankoné (stylist)
  • Edwin Marck (modeontwerper en shopmanager Tassenmuseum Hendrikje)
  • Cor Schrama (kunsthistoricus en voorzitter Joke Veeze Foundation)


Joke Veeze Award

De Joke Veeze Award is een initiatief van de Joke Veeze Foundation. Deze stichting wil getalenteerde studenten en recent afgestudeerden op het gebied van modevorming en modestyling ondersteunen. Dit wil de stichting bereiken door de jaarlijkse wedstrijd en masterclass.