TOP

Wiebelende borsten zijn verleden tijd

Engelse onderzoekers beweren de perfecte sportbeha te hebben ontworpen voor sportieve vrouwen met grote borsten. De revolutionaire sportbeha schijnt de borsten apart op hun plaats te houden door speciaal voorgevormde cups en elke vorm van borstvrijheid wordt hierdoor ingedamd.

Panache, het lingeriemerk voor grotere cupmaten, deed drie jaar lang onderzoek naar de perfecte sportbeha. Hoofdontwerpster Clare Fallon zegt dat dit de moeilijkste beha is geweest die ze ooit heeft mogen ontworpen. “De meeste mensen denken dat het ontwerpen van een beha heel simpel is. Je knipt twee driehoekjes en naait deze aan elkaar. Ze realiseren zich niet hoe technisch het ontwerpen van een sportbeha eigenlijk is.”

Geen bewegingsvrijheid

Terwijl de meeste sportbeha’s de borsten platdrukken zorgt Clare’s ontwerp ervoor dat

de borsten hun vorm behouden, maar geen enkele vorm van bewegingsvrijheid krijgen. Het ontwerp werd uitvoerig getest door wetenschappelijke onderzoekers van het Loughborough Sports Technology Institute. Met een 3D-camera konden ze tijdens het sporten de invloed van de sportbeha op een model met cupmaat E nauwkeurig meten. Uit de resultaten blijkt dat deze sportbeha het bounce effect met 83 procent reduceert in plaats van de standaard 65 procent, zo is in de Daily Mail te lezen.