TOP

Wie wint de Retail Jaarprijs voor Beste Winkelketen 2010?

De strijd om de titel 'ING RetailJaarprijs Beste Winkelketen 2010' kan weer losbarsten, want de genomineerden zijn bekendgemaakt. Aktie Sport, Intersport, Perry Sport, Runnersworld en SPORT2000 zijn de genomineerden in de categorie sport.

Op woensdag 1 september zijn de genomineerden voor ‘De Beste Winkelketen 2010’ bekendgemaakt. Meer dan 596.000 duizend consumenten hebben dit jaar online gestemd op hun favoriete winkelketen. 125 winkelketens, verdeeld in 26 categorieën strijden dit jaar mee voor de prijs, die op 10 november tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala wordt uitgereikt.

 

Retailers beter beoordeeld

Uit het Beste Winkelketen Onderzoek van Q&A Research & Consultancy blijkt dat consumenten wederom dit jaar retailers beter hebben beoordeeld dan vorig jaar. Het gemiddelde rapportcijfer voor de gehele detailhandel steeg van een 7,0 in 2009 naar een 7,2. Het Nederlandse publiek heeft de afgelopen maanden zijn of haar favoriete winkel beoordeeld op negen aspecten. Uit het onderzoek blijkt dat het prijsaspect nog steeds het meest belangrijk is voor de klant.

 

Stichting Retail Jaarprijs

De Stichting Retail Jaarprijs is het overkoepelende orgaan van de ING Retail Jaarprijs. De prijs is onderverdeeld in Vakjury-, Publieks- en deelprijzen. De doelstelling van de ING Retail Jaarprijs is het verbeteren van het imago van de detailhandel, kennisverbreding en het stimuleren van het formuledenken onder retailers.

Een compleet overzicht van alle categorieën vind je
hier.