TOP

Wie is de beste crosschannelretailer van Europa?

Retailexpert Ebeltoft analyseerde voor het ‘Global Cross Channel Report’ de crosschannelprestaties van 146 retailers uit 16 landen wereldwijd. Welke Europese retailer is het beste als het op crosschannel aankomt?

De Bijenkorf is de beste crosschannelretailer van Europa. Hiervoor heeft het bedrijf de prijs ‘Ebeltoft Cross Channel Retail Case’ gekregen. Het Nederlandse warenhuis heeft volgens Ebeltoft de meest complete crosschannelstrategie. Op de tweede plek staat de Duitse elektronicaketen Conrad en een derde plaats is voor Webhallen in Zweden.

De top vijf van beste crosschannelretailers in Europa:

 1. De Bijenkorf (NL)
 2. Conrad (DE)
 3. Webhallen (ZW)
 4. Marks & Spencer (GB)
 5. New Look (GB)

De crosschannelstrategie van de retailers is geanalyseerd op click & collect, web-to-store en store-to-store mogelijkheden. Hierbij werd gekeken hoe makkelijk het is voor consumenten om via een computer of mobiel apparaat te winkelen en het aansluiten van online shoppen bij de fysieke winkelbeleving.

Internationaal
Wereldwijd gezien is de Amerikaanse elektronicazaak Best Buy de winnaar. Bijenkorf staat als enige Nederlandse bedrijf op een derde plek in de top 10.

De top tien van beste crosschannelretailers wereldwijd:

 1. Best Buy (VS)
 2. Nordstrom (VS)
 3. De Bijenkorf (NL)
 4. Conrad (DE)
 5. Webhallen (ZW)
 6. Marks & Spencer (GB)
 7. Gap (VS)
 8. Walmart (VS)
 9. New Look (GB)
 10. Apple (VS)