TOP

WFC onthult kunstwerk Joseph Klibansky

Op maandag 9 maart 2009 is het kunstwerk van Joseph Klibansky onthuld dat de kunstenaar speciaal voor het WFC maakte.

In de centrale hal van het WFC kwamen afgelopen maandagmiddag de modemensen bijeen om de onthulling van het werk van de kunstenaar Joseph Klibansky voor het WFC te gaan zien. Victor Reinier, bekend van de serie Baantjer, praatte het evenement aan elkaar, maar versprak zich wel nog in de naam van de kunstenaar. Na zijn tweede uitglijder, een dubbelzinnige opmerking over het pak van WFC-directeur Edwin Denekamp, stipte de acteur aan dat dit het moment is waarop het mode-inkoopcentrum voorgoed het stoffige imago van zich afwerpt: “Voortaan wil het WFC de plaats zijn waar creatieve vibes samenkomen.”

Het grote rode vlak tegen de achterwand verried een werk van behoorlijke afmetingen. Na wat bubbels en luxe rauwkosthapjes was het dan zover. Denekamp en Klibansky haalden het rode doek omlaag en onthuld werd een kleurrijke productie, kleiner dan verwacht, maar vol met verwijzingen naar mode en het WFC-gebouw in de hoofdrol.

Klibansky vertelde 150 uur te hebben gewerkt aan zijn kunstwerk waar hij 300 beelden in verwerkte. Denekamp vertelt dat hij het werk van tevoren tweemaal had gezien, maar dat hij geen invloed heeft gehad op het werk zelf: “Dat wilde ik bewust niet”, verzekert hij ons.

Jetske Jacobi, verantwoordelijk voor WFC Beursplaza-evenementen is blij met de opkomst en schat in: “Iedereen die we hadden uitgenodigd is gekomen.”

Bekijk hiernaast de slideshow van de onthulling.

Klik hier voor de minisite van het WFC