TOP

Werknemer steelt voor bijna 2 miljoen euro aan Nike-schoenen*

Een medewerker van een transportbedrijf is onlangs betrapt met een vrachtwagen vol Nike-schoenen ter waarde van 2 miljoen euro.

Een Amerikaanse medewerker van een transportbedrijf werd onlangs beschuldigd van onrechtmatige onteigening van sportschoenen. De politie betrapte hem met een vrachtwagen waarin 7500 paar van de nieuwste Nike LeBron-schoenen werden vervoerd. De totale straatwaarde van de schoenen wordt geschat op zo’n 2 miljoen euro.

Alarm geslagen

De werknemer had een speciaal pasje waarmee hij toegang had tot het cargogedeelte bij Nike. Hierdoor was hij in staat om in de vrachtwagen vol dure Nike-producten te stappen en weg te rijden. Nadat er alarm was geslagen werd de FBI ingeschakeld om de locatie van de vermiste goederen te achterhalen. Hierdoor kon de man snel gepakt worden.

De waarde van de schoenen was extra hoog omdat de LeBron Nike nog niet uit was. De schoen was vernoemd naar de populaire NBA-basketballer LeBron James. De beschuldigde werknemer was er ondertussen al in geslaagd om 700 van de 7500 paar te verkopen.


© dishwab

Het hoofd van de politie gaf in commentaar aan dat de kans groot was dat de man gepakt zou worden op basis van de omvang van zijn buit. De werknemer gaf later toe schuldig te zijn aan de roof.

Op internet wordt er gesuggereerd dat geïnteresseerden in de schoen op Ebay misschien nog geluk hebben… er waren er immers al een behoorlijk aantal in omloop gebracht.

Dat Nike schoenen een veroordeelde ook van pas kunnen komen bewees een andere Amerikaan, toen hij zijn Nike-schoenen als onderpand voor borgtocht aanbod aan de rechter. Die vond dit zo’n creatief aanbod dat hij de verdachte op borgtocht vrijliet.