TOP

‘Weinig beweging in cao-onderhandelingen modebranche’

De cao-onderhandelingen Fashion en Sport liggen de laatste maanden stil, dat meldt CNV Dienstenbond. “De verschillen van inzicht tussen CNV Dienstenbond en Inretail zijn groot.”

Op het moment is er weinig beweging te zien in de cao-onderhandelingen Fashion en Sport. Dat laat CNV Dienstenbond weten via een persbericht. De verschillen van inzicht tussen het bedrijf en Inretail zijn erg groot en daarnaast zijn er ook nieuwe ontwikkelingen gaande op cao gebied in de detailhandel. CNV Dienstenbond heeft afgelopen maanden informeel gesprekken gehad met werkgevers. Werkgevers van het grootwinkel bedrijf textiel (VGT) en -schoenen (VGS) samen met de HEMA en de V&D hebben aan CNV Dienstenbond aangegeven dat zij een grote cao voor de detailhandel non food willen hebben. CNV staat hier open voor, alleen heeft Inretail geen bevoegdheid om te onderhandelen over het samenvoegen van cao’s. Daarom is het overleg stilgelegd, zodat Inretail kan overleggen met de achterban over het samenvoegen van de cao’s. Het huidige cao is al op 1 oktober 2013 afgelopen, alle afspraken uit het oude cao blijven van toepassing op werknemers die voor deze tijd al in dienst waren.

Frustrerend
Uit de gesprekken tussen CNV Dienstenbond en de werkgevers is ook gebleken dat de werkgevers nul procent loonruimte hebben en dat zij af willen van de zondagstoeslag. “CNV Dienstenbond vindt deze zaken niet acceptabel.”, laat het bedrijf in het persbericht weten. “Op basis van deze uitgangspunten kunnen wij geen cao afsluiten.” CNV Dienstenbond vindt het frustrerend dat de onderhandelingen zo langzaam gaan maar zij zien“ook kans om nu een grote stap te maken en een goede cao te regelen voor de hele schoenen- en modebranche. Met werkgevers is afgesproken om de komende tijd te benutten om de ideeën die er nu zijn om te zetten in concrete voorstellen.”