TOP

Wehkamp.nl wordt leerstoel universiteit Leuven

RFS Holding, het moederbedrijf van Wehkamp, start een leerstoel over de transformatie van traditioneel naar online retailen aan de KU Leuven.

“Dat wij destijds zijn overgestapt naar een complete online-retail-organisatie, heeft een grote impact gehad op onze organisatie als geheel”, aldus RFS Holland-ceo Paul Nijhof in een perstoelichting.  “Het vraagt om een nieuwe vorm van leiderschap. Wat je wilt uitstralen, moet je zelf ook zijn als organisatie, als het bijvoorbeeld gaat om cultuurwaarden. Maar ook het opnieuw vormgeven van je HR-beleid vervult hierin een sleutelrol.”

Volgens de universiteit in het Belgische Leuven zijn er wereldwijd nog niet veel succesvolle voorbeelden te vinden van volledige transformaties van een traditionele retailer naar een complete online formule, wat de overgang naar wehkamp.nl een interessante casus maakt. Ook de werkmaatschappijen Fonq.nl en Create2fit van RFS worden bij het onderzoek betrokken.

De leerstoel ‘Leadership in online retail’ is 15 februari gestart en valt binnen de onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie. Binnen de leerstoel wordt met name gekeken naar de thema’s leiderschap, organisatiecultuur en -ontwikkeling.

Het onderzoek vindt plaats onder supervisie van prof. dr. Martin C. Euwema. Het onderzoek vormt de basis voor een proefschrift, wetenschappelijke artikelen en andere publicaties in professionele media.