TOP

Wehkamp.nl loopt omzet mis door storing

De webshop van Wehkamp.nl was gisteren een groot deel van de dag uit de lucht door een storing. Hoewel het bedrijf hierdoor omzet misliep, bleef de schade beperkt dankzij de nieuwe mobiele site waarnaar klanten werden doorverwezen.

Wehkamp.nl was woensdag 2 november van ‘s ochtends tot circa kwart over zeven ‘s avonds uit de lucht. De storing was het gevolg van een technisch probleem in de interne systemen. Onbekend is hoeveel schade door de ruim tien uur durende storing is geleden, maar volgens nieuwssite Twinkle.nl zou het al gauw om honderdduizend euro kunnen gaan.

Mobiel

Overigens bleef de schade nog beperkt, omdat de pas vorige maand gelanceerde mobiele website van Wehkamp.nl het wél deed, hoewel klanten hier pas vanaf de middag actief naar werden doorverwezen. De mobiele site is eigenlijk bedoeld voor smartphones, maar is ook vanaf een laptop of pc bereikbaar. Volgens Wehkamp.nl was er tijdens de storing via de mobiele site een zeer sterke omzetgroei te zien.

Twitter

Wehkamp hield klanten via de website Wehkampreporter.nl en via Twitter op de hoogte van de storing. Wehkamp gebruikt Twitter al langere tijd als klantenservice, naast het promoten van acties. De webshop is zeer actief in het reageren op mensen die iets over Wehkamp twitteren. Positief of negatief: je kunt een tweet van Wehkamp terug verwachten en het probleem wordt zonodig direct aangepakt.