TOP

Wehkamp.nl lanceert online videokanaal met vloggers

Met videokanaal Simply Stylish speelt Wehkamp.nl voortaan in op de groeiende groep consumenten die inspiratie haalt uit online video’s.

Op woensdag 10 september 2014 lanceert Wehkamp.nl het online videokanaal Simply Stylish. Het videokanaal bestaat uit een verzameling video’s waarop consumenten maandelijks trends, oplossingen, inspiratie en achtergrondverhalen op het gebied van mode, beauty en lifestyle kunnen bekijken. Wehkamp.nl werkt hiervoor samen met zes toonaangevende vloggers. Het videokanaal van de online retailer is vooralsnog alleen op YouTube te bekijken, maar zal voor 2015 worden geïntegreerd met het online magazine van Wehkamp.nl.

 

Shoppable video

Voor de video’s zal worden samengewerkt met vloggers Teske van teskuh.nl, Cynthia van misslipgloss.nl, Diana van disfordazzle.nl, Frances van foodgloss.nl, Sanny van sannyzoektgeluk.nl en Mascha van beautygloss.nl. In overleg met de redactie van Wehkamp zal elke maand een thema worden bepaald en krijgen de zes vloggers de vrijheid om aan de hand van dat thema twee video’s te maken. Naar aanleiding van de vlogs kunnen consumenten de vloggers vragen stellen in een Google Hangout. De producten die in de vlogs te zien zijn, zijn direct te bestellen op Wehkamp.nl. In de video’s zullen vloggers dan ook gebruik maken van het assortiment van het online warenhuis.

Bekijk hier de eerste vlog van Teske voor Wehkamp.nl:

 

Bereik

Volgens Benjamin Spaes van YouTube Nederland is het inzeten van YouTube-sterren voor een brandingcampagne een innovatieve en gerichte manier om een langdurige relatie met de doelgroep op te bouwen. De vloggers hebben immers een grote schare fans. Overigens zullen de vlogs ook via de websites en social mediakanalen van de vloggers worden verspreid. Een vlogger als Mascha heeft 650.000 unieke bezoekers per maand en meer dan 300.000 YouTube-abonnees.

Wehkamp.nl nodigde in april 2014 al een groep bloggers uit op het hoofdkantoor

Lees ook: Zo werk je samen met modebloggers