TOP

Weekendtip: mannenmode in het Tijdelijk Modemuseum

Wie meer wil weten over (maat)pakken en alles wat hierbij hoort, is dit weekend bij het Tijdelijk Museum in Het Nieuwe Instituut aan het juiste adres.

Het Tijdelijk Modemuseum in Rotterdam organiseert een middag om inspiratie en informatie op te doen op het gebied van maatpakken en alles wat hierbij komt kijken.

Maatpakken

Op zondag 25 februari kunnen mannen – en uiteraard geïnteresseerde vrouwen – in het bijbehorende naaiatelier ‘The New Haberdashy’ terecht voor een workshop van Ettamadis. Dit maatkledinglabel geeft er tussen 13.00 en 16.00 advies over de aanschaf van een maatpak, de juiste verzorging ervan en het oppoetsen van schoenen.

Ook verloot Ettamadis tijdens de middag ‘het ultieme maatshirt’ Bespoke. Dit alles gebeurt uiteraard onder het genot van drankjes en muziek. Deelname aan de workshop is gratis.

Kinderen

Diezelfde middag, maar dan van 14.00 – 16.00, is er in Het Nieuwe Instituut een parfumworkshop voor kinderen. Onder leiding van geurenexpert Erik Zwaga kunnen kinderen van 8 t/m 18 jaar hun eigen parfum creëren, dat ze vervolgens ook mogen meenemen naar huis. Deelname is €12, inclusief toegang tot de tentoonstelling en een korte rondleiding.

Het Tijdelijk Modemuseum is een modetentoonstelling in Het Nieuwe Instituut en is nog te zien tot en met 8 mei 2016.