TOP

Weekendtip: Amsterdam, City of Design

Kom van 28 tot en met 30 november 2014 inspiratie opdoen tijdens Meesterlijk, het jaarlijkse event voor design, toegepaste kunst en food in de Westergasfabriek in Amsterdam. Vorig jaar kwam Textilia terug met tal van tips voor de bijverkoop.

Op Meesterlijk is te zien hoe ambachtelijk vakwerk wordt toegepast in eigentijdse vormgeving. Een thema dat ook voor winter 2015-2016 in vrijwel alle modetrendpresentaties terugkomt. Op het Westergasterrein in Amsterdam, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot City of Design, vind je producten met verhalen.

Kleding & schoenen
Naast een mode-atelier zijn er schoenmakers (geen hakkenbar, maar vakmensen die schoenen voor je maken!), edelsmeden en meubelmakers. Ter plekke worden schoenen, sieraden, kleding, keramiek en stoelen gemaakt. Ook toont schoenenontwerper René van den Berg voor het eerst zijn collectie mannenschoenen aan het grote publiek. En is tassenontwerper Hester van Eeghen aanwezig met haar meester-leerbewerkers uit Italie:Mario en Maria.

Originele mode-illustraties
Heel bijzonder is dat er op Meesterlijk origineel werk te koop is van de afgelopen zomer overleden mode-illustrator Arie Vervelde, die in 1998 de modeprijs Grand Seigneur kreeg en werkte voor onder meer Comme des Garcons en Gap magazine.

Parfum & chocolade
Er is nog veel meer te zien en te doen, zoals geur snuiven in een parfumlab, of proeven van gastronomische hoogstandjes en verleidelijke chocolade. Op vrijdag 28 november is het ook nog mogelijk om het boek ‘Oranje-Nassau, het biografische woordenboek’ van etiquette-deskundige Reinildis van Ditzhuyzen aan te schaffen (€20,-) en te laten signeren (12.00-14.00 uur). Geen woordenboek in de traditionele zin van het het woord, maar een combinatie van tekst en beeld die het voor iedereen boeiend een boeiend naslagwerk maakt.

Meesterlijk, 28 t/m 30 november 2014, Westergasterrein tussen beide ophaalbruggen.
Openingstijden:
12.00 tot 18.00 uur. Entree: €10,-.

Lees hier over de bijverkooptips die Textilia vorig jaar  heeft gespot op Meesterlijk.