TOP

Webwinkels zijn storingen iDeal zat

De branchevereniging voor webwinkels Thuiswinkel.org wil nieuwe garanties van de banken voor een storingvrije iDeal. De webwinkeleigenaren zijn de vele storingen van het systeem beu.

Klanten van de Rabobank hadden afgelopen dagen last van een storing met iDeal, de storing duurde maarliefst vijf dagen. Terwijl consumenten op het scherm een foutmelding bij de betaling, werd desondanks geld van de rekening afgeschreven. Ook bij de banken SNS, Regiobank en ASN werkte iDeal in de afgelopen weken niet correct.

Afspraken
Thuiswinkel.org heeft daarom laten weten afspraken te willen maken over de afwikkeling van de storingen. Ook eist de branchevereniging de garantie van een storingvrije iDeal en moeten er afspraken komen over het onderhoud van het betalingssysteem.

Kinderachtig
Een woordvoerder van ANB AMRO liet gisteren weten de gevraagde afspraken nogal kinderachtig te vinden. Het is niet de eerste keer dat Thuiswinkel.org aan de bel trekt bij de banken. In maart dit jaar drong de organisatie al aan op een prestatiecontract, waarbij webwinkels schadevergoedingen kunnen indienen in geval van storingen.

Populair
Ondanks de storingen bij Ideal blijft het gebruik van het systeem onder consumenten toenemen. In oktober registreerde het bedrijf achter Ideal tien miljoen transacties.