TOP

‘Webshop Mexx was niet van deze tijd’

Mexx sluit per 1 maart 2014 haar webshop. Textilia belde met Arjen van Kesteren, verantwoordelijk voor de PR van Mexx, en vroeg hem naar de beweegredenen van de modeketen.

Vanaf 1 maart 2014 sluit Mexx haar webwinkel. Consumenten kunnen dan niet langer kleding bestellen via Mexx.com. ‘De huidige webshop van Mexx doet afbreuk aan het merk’, laat Arjen van Kesteren aan Textilia weten. ‘Een nieuwe webshop is al in de maak!’

Mexx niet gelukkig

De huidige webshop van Mexx is al een aantal jaren oud. Daarom werd recent gewerkt aan een nieuwe site. Deze sluit echter totaal niet aan bij – en doet zelfs afbreuk aan het merk. De nieuwe webshop voldoet dan ook niet aan de verwachtingen die Mexx had toen zij de online winkel liet bouwen. De modeketen heeft nu besloten de huidige webshop te sluiten tot weer een nieuwe webshop is ontwikkeld.

Nieuwe webshop

Mexx gaat met een andere partij aan de slag om een nieuwe webshop te (laten) bouwen. Van Kesteren verwacht dat dit zeker een paar maanden zal duren. Het bouwen van de vorige webshop kostte maar liefst negen maanden. ‘De nieuwe webshop van Mexx zal de coolste webshop worden die er op dat moment is’.

Overbruggingsperiode

Tot de nieuwe webshop af is kunnen consumenten gewoon een bezoek brengen aan mexx.com. De website, die momenteel nog een kruising is tussen een zakelijk platform en een webshop, wordt omgetoverd tot multifunctionele site met producten, campagnes, nieuws en een blog. Het enige wat consumenten er niet kunnen doen vóór de nieuwe webshop is bestellen. ‘Gelukkig zijn er wel veel andere partijen die online Mexx verkopen. Deze retailers zullen op mexx.com worden vermeld, zodat de consument zijn weg via mexx.com wel kan vinden.’

In februari 2014 sloot Mexx nog een winkel in Breda.