TOP

WE opent 200 winkels in China

De Nederlandse modeketen WE werkte al veertig jaar met Chinese leveranciers, maar zal de komende vijf jaar ook tweehonderd winkels openen in China.

Met deze uitbreiding wil WE een verdubbeling van de omzet realiseren. De samenwerking zal geschieden met Uniquepai. Het is voor het eerst dat WE samenwerkt met een partner. Het voordeel van deze samenwerking is dat Uniquepai ervaring heeft met het reilen en zeilen van Chinese retail en vastgoed en tevens de investering bekostigt. Het bestuur van WE kwam tot dit besluit na de explosieve groei van ketens zoals Esprit, Hennes en Maurits en Zara, en de opkomst van de Chinese middenklasse.

Design
Rond de jaarwisseling zullen de eerste winkels geopend worden in Sjanghai en Peking. Hier wordt direct het nieuwe winkelconcept geïntroduceerd, dat in Nederland nog maar bij vier winkels is toegepast. Dit concept – dat deels is ontworpen door de Nederlandse designer Marcel Wanders – bestaat uit een ruimte met zogenaamde inloopkasten waarin de collecties worden getoond. Doordat het middendeel van China ongeveer hetzelfde klimaat heeft als Nederland, zal er weinig aan de collecties worden veranderd. Alleen de maten worden aangepast naar Chinese normen.

Ga voor meer informatie over de nieuwste collecties naar www.we.nl.