TOP

We Fashion en FNV akkoord over sociaal plan

Er is een overeenkomst gesloten tussen FNV Handel en We Fashion over een sociaal plan voor de 81 werknemers op het hoofdkantoor en de verkooporganisatie die hun baan verliezen.

Vakbond FNV Handel en winkelketen We Fashion hebben een akkoord bereikt over een sociaal plan voor de 81 werknemers op het hoofdkantoor en in de verkooporganisatie die hun baan gaan verliezen. Onlangs werd bekend dat We Fashion de banen schrapt als onderdeel van de maatregelen die het bedrijf neemt om de keten om te vormen tot een omni-channel modemerk.

Sociaal plan

Het sociaal plan werkt als volgt: werknemers die kiezen voor een versneld vertrek (dat is per 30 april) krijgen een ontslagvergoeding, twee extra maandsalarissen, de salarissen tijdens de opzegtermijn en uitbetaling van alle vakantiedagen. Wanneer de werknemer vanaf 1 september weg gaat krijgt hij een extra maandsalaris en uitbetaling van openstaande vakantiedagen. Het personeel kan er ook voor kiezen te blijven tot het einde van het arbeidscontract. Wanneer de werknemer dan twee maanden voor het einde van het arbeidscontract een nieuwe baan vindt, krijgt hij een extra maandsalaris mee. Lukt dit een maand voor het einde van een arbeidscontract, dan krijgt hij een half maandsalaris.

Alle werknemers kunnen gebruik maken van een individueel budget à 3500 euro. Dit kunnen ze gebruiken voor outplacement, opleiding, juridische bijstand of financieel advies.

FNV Handel is best tevreden over de uitkomsten van dit sociaal plan: “WE Fashion stuurt zijn personeel niet met lege handen weg. Het blijft zuur voor de mensen die hun baan verliezen, maar ze komen niet direct financieel in de problemen. En ze krijgen alle hulp bij het vinden van nieuw werk,” aldus bestuurslid Özcan Colak