TOP

Wat waren de best gelezen jeansberichten in 2014?

De laatste week van het jaar kunnen we natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een lijstje. Welke artikelen over jeans en sportfashion zijn het allerbeste gelezen op Textilia in 2014?

1. Adidas ontdekt winkel met collector’s items
Een team met experts van Adidas reisde onlangs af naar een winkeltje in Buenos Aires: het bleek de sneakerhemel op aarde. Honderden dozen met oude sneakers en sportkleding van minstens dertig jaar oud stonden in de winkel van de 75-jarige Carlos Ruiz uitgestald.

2. Trend winter 2014-2015: het bomberjack
Een mode-icoon uit de jaren ´80 en ´90 heeft een definitieve comeback gemaakt op de modebeurzen in Berlijn. Het bomberjack zat in bijna alle collecties voor winter 2014-15. En dit is terug te zien in het huidige straatbeeld.

3. Trendsafari: wat zijn de trends voor zomer 2015?
Samen met Textilia organiseerde trendforecaster Jan Agelink op 2 juni 2014 een trendsafari, waarbij de trends voor zomer 2015 werden onthuld. In januari staat er weer een nieuwe safari gepland. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

4. Modebeurs Bread & Butter afgelast?
Begin december kwamen de eerste berichten binnen dat Bread & Beurs misschien niet door zou gaan in januari 2015. Enkele dagen later werden de geruchten helaas bevestigd door Karl-Heinz Müller. De beurs heeft zelfs het faillissement aan moeten vragen.

5. Wat zijn de trends in jeans voor winter 2015-2016?
Op de sourcingbeurs Kingpins in Amsterdam, presenteerde het Britse forecastingbureau Stylesight-WGSN Group de grootste trends in jeans voor winter 2015-2016. Het bureau verwacht onder andere veel overdyed boro terug te zien in de collecties: het met diep donkerblauwe indigo oververven van een patchwork item creëert verschillende blauwtonen.

6. Hoe gaat het met Men at Work?
De harde muziek is uit, het hardgroene logo is vervangen door een indigo schild en de winkels worden verbouwd. In een exclusief interview vertelt directeur en mede-eigenaar Mark Hommelberg hoe Men at Work weer op de weg terug is naar succes.

7. Mode-icoon: het witte T-shirt
Weinig kledingstukken zijn zo stijlvol in hun eenvoud als het witte T-shirt. De oorsprong van dit iconische mode-item ligt in de industriesteden in de Verenigde Staten, waar het T-shirt eind 19de eeuw wordt ontworpen voor de arbeiders.

8. Lidewij Edelkoort: trends active wear winter 2015-2016
Op maandag 19 mei gaf de trendwatcher in Pakhuis de Zwijger voor het eerst haar visie op de trends in active wear. “Sport is ‘entertraining’ geworden en de rugtas is de nieuwe it-bag.” Lidewij Edelkoort presenteerde de trends in active wear voor winter 2015-2015 onder het thema ‘Darwinisme: fit for a new age’. De evolutie van sportmode.