TOP

Wat mag je niet missen op de komende Pitti?

Van 13 tot en met 16 juni 2017 vindt weer de Pitti Uomo in Florence plaats. Wat kun je verwachten op de 92ste editie van de toonaangevende mannenmodebeurs? En nog belangrijker: wat mag je zeker niet missen?

Textilia zet een aantal hoogtepunten uit het programma van Pitti Uomo, die van 13 t/m 16 juni wordt gehouden in Florence, onder elkaar:

1. Christian Louboutin

 Menigeen kent Christian Louboutin van de hoge pumps met rode zolen voor vrouwen, maar dat hij ook mannenschoenen op de markt brengt is minder bekend. De schoenenontwerper zal dan ook voor het eerst aanwezig zijn op de Pitti voor een sportevent dat wordt gehouden in het historische centrum van Florence. Daarnaast kunnen Pitti-bezoekers ook meedoen met een aantal speciale masterclasses gegeven door de sportmannen. 

2. Hunting World

Hunting World, een merk dat groot werd met de iconische Battue-tas, geeft voor het eerst in vijftig jaar tijd een modeshow. In de avond van woensdag 14 juni 2017 wordt de nieuwe collectie van dit merk aan pers en inkopers gepresenteerd op de Stazione Leopolda in Florence. 

3. Tommy Hilfiger & PS by Paul Smith

Tommy Hilfiger en PS by Paul Smith hebben, net als de vorige keer, een groot paviljoen op de Pitti dat je zeker niet mag overslaan. Vooral van de collectie van PS by Paul Smith kun je niet anders dan vrolijk worden dankzij het gebruik van felle kleuren en humoristische elementen. 

4. Futuro Machile

Het Pitti-onderdeel genaamd Futuro Maschile wordt uitgebreid met een tweede hal. Naast de Salla delle Nazioni zal dit gedeelte van de Pitti ook huizen in de Strozzi Arena. Ook komen er nieuwe merken bij, waaronder het Nederlandse sneakermerk ETQ. 

5. Nederlandse merken

Uiteraard mag je als Nederlander op de Pitti de merken van eigen bodem niet overslaan; hier vind je een lijstje met alle Nederlandse merken die dit keer aanwezig zijn op de mannenmodebeurs. 

6. The Red Thread of Ideas: Lanerossi 200 years

De Italiaanse stoffenfabrikanten Marzotto en Filivi organiseren een expositie over Lanerossi om het 200-jarige bestaan van dit stoffenmerk te vieren. In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan namen met wie het bedrijf heeft gewerkt sinds de jaren dertig. Een must-see voor liefhebbers van mooie, Italiaanse stoffen. Event: 13 juni 2017 – 17.00-20.00 – Limonaia di Villa Vittoria