TOP

Wat is de minst slechte modewebshop van Europa?

Uit een onderzoek van Forrester blijkt dat Europa’s grootste kledingwebshops ondermaats zijn ingericht. De minst slechte webshop is van Nederlandse bodem.

Een winnaar is het niet te noemen, maar Wehkamp kwam wel als best ingerichte modewebshop naar voren. Het onderzoek dat gedaan werd door Forrester, nam de grootste Europese online kledingwinkels onder de loep. Naast wehkamp, werden ook asos.com, LaRedoute.fr, Netaporter.com, very.co.uk en zalando.de bekeken.

Criteria

De zes winkels zijn beoordeeld op navigatie, aankoopproces, community, merchandising en klantenservice. Vooral de drie laatste criteria scoren op alle websites onvoldoende. Wehkamp en Asos zijn de enige twee die op sommige categorieën een voldoende scoren. Wehkamp blinkt voornamelijk uit in merchandising omdat de webwinkel onder andere een gedetailleerde en visuele handleiding biedt om de juiste maat te vinden.

Voldoende

Om een voldoende te halen zou er een gemiddelde aan 58 punten behaald moeten worden. Wehkamp scoort het beste met 38 punten maar geen enkele modewebshop verdient een voldoende.