TOP

Wat brengt Modefabriek deze zomer?

Op 12 en 13 juli is het weer tijd voor Modefabriek in de RAI. De beursorganisatie blijft trouw aan het bestaande concept, maar lanceert wel een nieuw platform

Deze zomereditie breidt de Modefabriek uit met een nieuw platform: The Works, gericht op de nieuwste (operationele) tools voor de kledingwinkel. Je vindt er ook de laatste software en hardware, nieuwe beveiligingsmethodes en communicatie advies.

Ook komt het platform The Editors terug. Vorig jaar mochten vier gastcuratoren, waaronder Sabrina Meijer van afterDRK en Martijn Nekoui van MOAM hun ‘droomwinkel van de toekomst’ presenteren. Een van de curatoren van dit jaar is Lizzy van der Ligt; een Amsterdamse blogger en styliste. De andere editors worden later bekendgemaakt.

Verder is Modefabriek verdeeld in de inmiddels bekende segmenten The Floor (commerciële vrouwenmode en fast fashion), The Frame (toonaangevende marktleiders in fashion en denim), The Square (mannenmode) en The Pavilion (trendbewuste vrouwenmodemerken). Ook de platforms Blueprint, Mint, Studio, Salon en Style Matters keren terug.

Ten slotte zijn er nog een aantal seminars. Onder andere Visual Merchandising specialist Ronny de Vylder, Coen Fredriks van Coqtail en trendwatcher Jan Agelink zullen een lezing geven tijdens de ‘summer school voor modeprofessionals’.