TOP

Wanhopig Abercrombie & Fitch komt toch met grote maten

Nadat Abercrombie & Fitch al jaren roept zich alleen te richten op ‘dunne en mooie mensen’, komt de Amerikaanse modeketen toch met grotere kledingmaten en een schoenenlijn. De keten zag haar beurskoers afgelopen jaar met meer dan 19 procent dalen.

Abercrombie & Fitch komt uit wanhoop toch met een groter maatbereik. Al jaren zegt het bedrijf zich alleen te willen richten op ‘dunne en mooie mensen’. Door deze gewaagde uitspraken en andere voorvallen, ziet Abercrombie & Fitch haar beurskoers met meer dan 19% dalen nadat de verkoopcijfers met 10% afnamen. In een poging de financiële situatie te redden en een grotere doelgroep aan te spreken, komt de Amerikaanse modeketen met een schoenenlijn en grotere kledingmaten. De grote kledingmaten moeten vanaf het voorjaar in de rekken hangen en de schoenencollectie moet vanaf volgende zomer te koop zijn.

Heisa om A&F
Om Abercrombie & Fitch is al een tijd lang gedoe. In 2001 werd het bedrijf aangeklaagd omdat het blanke klanten voorrang gaf bij sollicitatiegesprekken, in 2009 won een Britse student zonder linkeronderarm een proces tegen de modeketen omdat managers hem dwongen in het magazijn en uit het zicht van klanten te werken en werknemers moesten sit-ups doen als zij een fout hadden gemaakt op de werkvloer. Ook blijkt het bedrijf een streng personeelsbeleid te hebben.