TOP

Walter van Beirendonck ontwerpt voor Ikea

Ikea gaat samenwerken met de Belgische ontwerper Walter van Beirendonck. Hij wordt de eerste in een reeks modeontwerpers die met de woongigant samenwerkt.

De Zweedse woongigant Ikea heeft iets nieuws: ze gaan samenwerken met modeontwerpers. De Belgische ontwerper Walter van Beirendonck is de eerste die een collectie heeft gemaakt. Dit kondigde Ikea aan tijdens de Ikea Democratic Design Days.

Waarom de keten begint met deze samenwerking? “We zijn benieuwd wat de samenwerking met ontwerpers uit andere sectoren kan betekenen voor interieurinrichting,” vertelt Marcus Engman, Head of Design bij Ikea. Hij vertelt ook waarom er is gekozen voor Van Beirendonck: “We keken echt uit naar een samenwerking met Walter. Zijn manier van werken met materialen en grafische motieven is fascinerend, net als de verhalen die zijn modecollecties vertellen over het leven.”

Van Beirendonck heeft verschillende prints ontworpen die op meubels komen van de woongigant. De collectie heet ‘wondermooi’ en gaat over mensen die leven tussen de wolken. Zijn collectie ligt vanaf juni 2016 in de rekken van Ikea.

Andere modeontwerpers die ook een samenwerking zijn aangegaan met Ikea zijn Katie Eary en Martin Bergström. Eary ontwerpt een collectie rond het thema ‘organiseer een etentje’, Bergström komt met een moderne interpretatie van India waarbij zwart, wit en grijstinten de boventoon voeren.

Bekijk hier een video met een sneak preview van de collectie van Van Beirendonck: