TOP

Waarom het slim is om een pak te dragen

Casual kleding dragen naar kantoor is niet altijd slim, zo blijkt uit onderzoek. Het dragen van een pak of colbert verhoogt namelijk de productiviteit van een werknemer.

Dit blijkt uit recent onderzoek, zo meldt The Wall Street Journal.  

Zelfvertrouwen 

Het dragen van nette kleding vergroot niet alleen het zelfvertrouwen van de drager, maar beïnvloedt ook de manier waarop anderen diegene zien. In sommige gevallen kan het dragen van een pak zelfs het niveau van abstracte denken – iets dat veel wordt gebruikt onder leidinggevenden –  verhogen. 

Uit het onderzoek dat The Wall Street Journal aanhaalt, is ook gebleken dat mannen in pakken beter presteren in onderhandelingen dan mannen met casual kleding aan.

Eerder deze maand berichtte The Business of Fashion over recent onderzoek waaruit blijkt dat logo’s en merknamen effect hebben op de prestaties van mensen. Zo bleek uit het onderzoek dat de deelnemers 20% beter presteerden als hen werd verteld dat ze een Nike-golfclub gebruiken in plaats van een golfclub zonder merk. Volgens de onderzoekers komt dit door het placebo-effect dat merkproducten beter zouden zijn dan producten zonder bekend merk.