TOP

Waar in Nederland lopen de kleinste voeten?

Van den Assem Schoenen heeft onderzocht waar in Nederland de grootste en de kleinste schoenen rondlopen. Daarnaast hebben ze ook gekeken naar de populairste schoenen in 2014.

Uit onderzoek van de Rotterdamse schoenenretailer Van den Assem Schoenen is gebleken dat in Flevoland zowel de mannen als vrouwen de kleinste voeten van Nederland hebben. De maat voor vrouwen ligt daar op 38 en de mannenmaat is gemiddeld een maat 40. Dit is een stuk kleiner dan het landelijk gemiddelde voor vrouwen (maat 39) en mannen (maat 42).

De grootste mannenvoeten lopen rond in Overijssel, daar is de gemiddelde mannenmaat 44. Voor kinderen ligt de gemiddelde Nederlandse maat op maat 34.

Populairste model schoen

Naast de grootte van de Nederlandse voeten, onderzocht Van den Assem ook wat het populairste model schoen is, dit verschilt per leeftijdscategorie. Boots, pumps en sneakers doen het voor vrouwen in elke leeftijdsgroep goed, maar boven de 50-60 neemt de populariteit van deze modellen af. Boven die leeftijd neemt de populariteit van luxe pantoffels en andere comfortschoenen toe.

Mannen kiezen het vaakst voor sneakers en veterschoenen, al neemt de liefde voor die schoen met de levensjaren af. Loafers blijven in de leeftijdscategorie van 20 tot en met 40 jaar het populairst voor mannen. Vanaf 60 jaar is ook voor de mannen de pantoffel favoriet.

Tieners kopen voornamelijk boots, en gaan het minst vaak voor de pump.