TOP

Waar bleven de bezoekers van Kleine Fabriek en Just Kidz?

Er kwamen minder inkopers naar de opening van het Nederlandse kindermode-inkoopseizoen voor zomer 2010, die traditioneel plaatsvindt op de Kleine Fabriek en Just Kidz. Het rustige verloop stond tevredenheid bij de exposanten echter niet in de weg.

Thuisblijvers hebben iets gemist. Het afgelopen weekend was een omvangrijk merkenaanbod met de zomercollecties voor 2010 te verkennen. Daaronder bevonden zich veel commerciële collecties. Er was veel kleur en inspiratie. Er waren sprankelende dansshows te zien op Just Kidz. De airco op de Kleine Fabriek en verkoelende opblaasbadjes op het parkeerdek van het WFC speelden in op de voorspelde tropische temperaturen, maar het weer werd niet tropisch. Kortom, er was op 5 en 6 juli 2009 niets dat een bezoek aan Amsterdam in de weg stond.

Jos de Jong Mode 

De grootste publiciteitsstunt kwam van Jos de Jong Mode. Bij de entree stond een imposante truck, volledig beletterd met alle merken in de portefeuille van ‘s lands bekendste kindermodeagentschap. Zijn nieuw verworven R95th werd erg goed ontvangen bij bezoekers van de Kleine Fabriek. De nieuwe meisjeslijn van het merk zal daar ongetwijfeld aan bijgedragen hebben. Ook door Jos de Jong nieuw vertegenwoordigd is het Spaanse Custo dat zijn kinderlijn op deze kleine Fabriek lanceerde. Ook nieuw bij Jos de Jong is het badmodemerk Zee & Zo met een complete badlifestylecollectie voor kinderen, en verder de merken Quick Kids, Billabong, Noa Noa en French Connection. Met de truck zal Jos de Jong Mode de komende inkoopperiode langs diverse Van de Valk hotels trekken om de complete collectie van Geisha te laten zien.

Succesvolle introducties

Meer nieuwkomers die het naar eigen zeggen erg goed hebben gedaan zijn: NZA dat zijn kinderlijn introduceerde; Monta Soccer, het nieuwe jongensmerk dat BPC Amersfoort in licentie gaat produceren; de jeanslijnen L Rags & Little Cerise; de meidenlijn van 717 en de meidenlijn van Blemish. Ducky Beau presenteerde op de Kleine Fabriek zijn eerste prematuurlijntje.

Oilily-doorstart

Ander belangrijk nieuws vormde de ontknoping van het Oilily-drama van afgelopen seizoen: het merk gaat als ‘zusje’ van Room Seven een doorstart maken (klik hier om meer over de Oilily-doorstart te lezen).