TOP

Vuurwerkbom verwoest lingeriezaak Barbara

Voor Lingeriezaak Barbara start het nieuwe jaar anders dan gehoopt. Tijdens de jaarwisseling werden acht ruiten van de bodyfashionwinkel in Landgraaf opgeblazen. De eigenaar verwacht € 10.000 schade.

Een enorme knal ruïneerde tijdens oudjaarsnacht de ruiten van lingeriewinkel Barbara in Landgraaf. “Acht ruiten van 10 mm dik zijn helemaal aan diggelen”, vertelt eigenaar Ger Tielman via een telefonische reactie. “Er zijn vuurwerksporen gevonden, dus waarschijnlijk gaat het om een vuurwerkbom.”

Schade
Tielman verwacht € 10.000 schade. “Door de klap is er gruis vanaf het plafond op de collectie gekomen.” Vanmiddag komen experts de precieze schade opnemen. “Afgelopen zondag stond de start van de uitverkoop gepland. Ik had groot geadverteerd maar nu moest ik de deuren gesloten houden.” Een deel van zijn Sapph-collectie is verwoest. “Gelukkig bleef de nieuwe badmode ongedeerd. Dit is ook niet meer uit voorraad te bestellen.”

Politie
Het is niet de eerste keer dat Tielman te kampen heeft met vandalisme. “De winkel ligt aan een populair plein in Landgraaf. In 18 jaar tijd heb ik al 34 keer aangiften moeten doen.” De eigenaar heeft de burgemeester en politie al meerdere malen om camerabeveiliging gevraagd, maar tot nu toe zijn er nog geen acties ondernomen. “Tijdens de jaarwisseling wilde de politie eerst niet komen omdat ze het te mistig vonden”, vertelt Tielman. “De politie in Landgraaf heeft openbare orde en veiligheid niet zo hoog in het vaandel staan. Ik heb ze al eerder dossiers gegeven maar hier wordt niks mee gedaan. Om wat aan de veiligheid te veranderen ben ik zelf maar in de politiek gestapt.” Tielman hoopt dat de winkel deze week weer open kan. “Het hangt van de schade af of we de artikelen voor een klein prijsje moeten verkopen of niet”, aldus de eigenaar.

Heeft jouw winkel de nieuwjaarsnacht overleefd?