TOP

Vrij Nederland: WFC-directeur opgeroepen voor verhoor

Drie verdachten zouden volgens het Openbaar Ministerie met hulp van Edwin D., directeur van het WFC, betrokken zijn geweest in een witwaszaak. Deze maand, oktober 2010, start het Openbaar Ministerie met het verhoor van de getuigen.

Dat meldt Vrij Nederland afgelopen week op haar website en in haar magazine. Volgens het OM hebben de oud-AIVD-agent Paul Herrie en de Chinese zakenman Anddy Chen ruim 1,5 miljoen euro aan crimineel geld geïnvesteerd in een luxueuze villa in Aalsmeer, die de Amsterdamse crimineel Mike O. in 2005 wilde gaan bewonen. Het artikel in Vrij Nederland maakt duidelijk dat Mike O. voor de koop van de villa uiteenlopende financiers aantrok. Edwin D. zou Mike O. bij de aanschaf van het onroerend goed hebben geadviseerd.

Verkoop van het WFC
Edwin D. was in 2003 betrokken bij de verkoop van het WFC aan Marina Giori Langes, telg uit de familie Swarovski, beschrijft Vrij Nederland in het artikel ‘De val van een rekenmeester’
(publicatiedatum 9 oktober 2010). Na de verkoop trad hij aan als directeur van het mode-inkoopcentrum. Een betrokken zakenman reageert (anoniem) in het artikel van Vrij Nederland: “Of hij dat nog lang is betwijfel ik. Mevrouw Giori heeft nieuwe adviseurs in de arm genomen die alle investeringen doorlichten.”

Positie
Wat de gevolgen zijn voor het WFC en de positie van de directeur in het WFC is vooralsnog onduidelijk. Edwin D. wilde niet inhoudelijk op het artikel van Vrij Nederland reageren.