TOP

Vraag naar voetbalrokjes

Sportmerk Evimpex krijgt meerdere aanvragen over voetbalrokjes binnen. Het merk profiteert van alle aandacht rondom FC de Rakt uit Uden. Het vrouwenteam speelt dit jaar in rokjes van Evimpex. Dat zorgde voor een ongekend mediaspektakel. Deze week gaf de voetbalbond na het nodige beraad toestemming voor het dragen van de rokjes, zolang ze een slidingbroekje binnenin hebben.

Evimpex richt zich normaal gesproken op voetbal en hockey. “Ze spelen in onze rokjes, vanwege de goede pasvorm en kwaliteit”, zegt Rik Evers. Aparte voetbalrokjes heeft het merk nog niet gemaakt, de ploeg speelt eigenlijk in hockeyrokjes. “Ondertussen hebben we vanuit het voetbal al meer aavragen gehad”, verraad hij. Hij durft nog niet te zeggen of er binnenkort een heuse markt voor voetbalrokjes zal ontstaan. “Maar ikzelf zou het prima vinden.”

Ook Arts Sportiek in Uden, de leverancier van de rokjes, is blij verrast met alle aandacht. “Wat een rok al niet doet”, zegt eigenaar Peter Arts. “De site van het team is al meer dan honderdduizend keer bekeken. Komend weekeinde komt zelfs de Europese televisie.”