TOP

Voradius krijgt groeigeld

Productenzoekmachine Voradius krijgt een kapitaalinjectie van investeringsmaatschappij Javest Investment Fund en twee private investeerders. Hiervoor sloot Voradius donderdag een financieringsovereenkomst af. Financiële details zijn niet bekend gemaakt, meldt RetailNews.

Het platform Voradius lanceerde in september 2013 de site Voradius.nl. Daarop kunnen consumenten zoeken naar producten bij fysieke winkels in Nederland. Bijna tienduizend winkeliers zijn hierbij aangesloten. Door middel van het invoeren van de postcode kunnen consumenten zien waar een product te koop is.

Ontwikkelingen

In 2014 wil Voradius onder andere de mobiele app verder ontwikkelen, laat medeoprichter Martijn Jansen weten aan RetailNews. “De app toont je een aantal verkooppunten van producten in de buurt, met bijvoorbeeld hun openingstijden, voorraad en parkeermogelijkheid.” Het platform wil op deze manier de verbinding tussen online en offline versterken.

Met een ander deel van de financiële investering wil Voradius de koppeling van de voorraad- en kassasystemen binnen het platform uitbreiden.

Nieuwe leden
Overigens zijn er drie nieuwe leden aan de adviesraad van het bedrijf toegevoegd. Vanuit Nederland zijn dat Marc Duijndam, ceo van Funda en voormalig countrymanager van Google Benelux, en Bret Kelly. Hij is cto bij @Leisure en voormalig cto van Marktplaats.nl.