TOP

Voorraad Oilily terug naar oprichter

Oprichter van Oilily Willem Olsthoorn kocht de voorraad Oilily-kleding, die staat opgeslagen in een distributiecentrum in Oldenzaal, over voor 1,4 miljoen euro.

Na het faillissement op 6 april 2009 kocht Willem Olsthoorn, die Oilily in 1963 samen met zijn vrouw Marieke oprichtte, het merk in juni 2009 terug voor 2,8 miljoen euro. Nu heeft hij ook de 500.000 kledingstukken opgekocht die waren opgeslagen in Oldenzaal. Dat blijkt uit het onlangs verschenen faillissementsverslag van de curator. “Als ik geluk heb, kan ik nog wat aan die voorraad verdienen,” vertelt Willem Olsthoorn aan de Telegraaf. Olsthoorn was bang dat het merk tegen belachelijk lage prijzen in de winkels kwam te liggen. De teruggekochte voorraad is hij nu aan het verkopen aan onder meer het Engelse TK Maxx en aan partijen in het Midden-Oosten en Duitsland.

Volgens het faillissementsverslag ging het mis met Oilily omdat de collecties te ver afgedreven waren van het oorspronkelijke design, klanten raakten hierdoor vervreemd van het merk. Ook zouden de productiekosten te hoog zijn geweest. Samen met zijn zoon en dochters gaat Olsthoorn het merk nieuw leven inblazen. Brechtje Olsthoorn van Room Seven wordt designer van het nieuwe Oilily en de zakelijke leiding is in handen van Geert Olsthoorn.

Oilily gaat in het najaar van 2010 weer collecties uitbrengen. De twee collecties die staan gepland voor najaar 2010 zijn een Oilily Newborn Collection voor baby’s en een Oilily Children’s Classic Collection voor kinderen tot 12 jaar. Voor het ontwerpen van de nieuwe vrouwenmodecollectie is designer Wilma de Groot aangetrokken.