Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Vogue Fashion’s Night Out Amsterdam [video]

Donderdag 4 september vond de derde editie van de Vogue Fashion's Night Out plaats in Amsterdam. Duizenden modeliefhebbers bezochten De Bijenkorf, Hobbemastraat en P.C. Hooftstraat voor fashionable vermaak.

De derde editie van Vogue Fashion’s Night Out (VFNO) is goed verlopen. Donderdag 4 september stroomden na sluitingstijd de P.C. Hooftstraat en De Bijenkorf vol met duizenden modeliefhebbers. Zij konden de nieuwe collecties komen bekijken en aanschaffen.

In de P.C. Hooftstraat, de Hobbemastraat en de Van Baerlestraat deden ruim 65 high-end winkels mee aan het – volgens modeblad Vogue – grootste modefeestje van Nederland. Het nieuwe modeseizoen werd ingeluid met bubbels, dj’s, BN’ers en veel creatief in-store entertainment. Zo onthulde Louis Vuitton de nieuwe tassencollectie van Nicolas Ghesquière, gaf Gucci de mogelijkheid een tas te laten customizen, toonde Björn Borg zijn nieuwe sportcollectie en werd in speciaal ontworpen glazen containers de premium-collectie van Zalando onthuld. Denham personaliseerde het door Zoe Karssen ontworpen Vogue FNO 2014 T-shirt door sieradenontwerper Bibi van der Velden aan het werk te zetten. Zij bedrukte het T-shirt met een door haar ontworpen print. Hugo Boss verlootte om 21.30 uur een tas, waar honderden mensen op af kwamen. Daarvoor moesten ze eerst met tas en al op de foto, die ze vervolgens op social media plaatsten. Een slimme marketingactie die meteen rumour-around-the-brand veroorzaakte.  

In De Bijenkorf werden live interviews gehouden door modecollectief MOAM. Nederlandse ontwerpers als Ilja Visser, Antoine Peters en Mattijs van Bergen showden hun werk. Bij H&M werden hologramfilms vertoond. Gassan zorgde voor koetsen met twee witte paarden die statig door de straten zwierden en bezoekers naar de P.C. Hooftstraat vervoerden.

VFNO

Vogue Fashion’s Night Out vindt plaats in 19 landen, van Parijs tot Sydney, naar een idee van de Amerikaanse Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour. Zij organiseerde VFNO voor het eerst in 2009 in New York. Het geeft modeliefhebbers de gelegenheid als eerste de nieuwe collecties te bekijken. In plaats van te wachten op de uitverkoop, wordt de aandacht gericht op de laatste trends. Het event is bedacht om winkeliers de kans te geven zich te profileren onder een breed publiek.

In Amsterdam werden dit jaar 25.000 bezoekers verwacht. Of dit aantal is gehaald, is niet bekend. De avond werd – net als vorig jaar – afgesloten met een VIP-afterparty in de Passage van het Rijksmuseum.