TOP

Voetbal Experience haakt met WK-expo in op oranjekoorts

Voor iedereen die maar niet genoeg kan krijgen van de WK-hype is er de WK-expo. Tot en met september is deze voetbal expositie te zien in Voetbal Experience in Middelburg.

De WK-expo is een expositie die allerlei informatie over het WK aan bod laat komen. Zo lezen bezoekers er alles over het gastland Zuid-Afrika en de stadions waarin gespeeld wordt. Ook komen WK-fans meer te weten over de deelnemende landen. En het officiële Bidbook dat het WK 2018 of 2022 naar Nederland en België moet halen is als vooruitblik naar de toekomst aan de WK-expo toegevoegd.

Sportattributen

De Jubilani, de officiële bal waarmee nu in Afrika gespeeld wordt, ontbreekt nog in de expo, maar de officiële wedstrijdballen vanaf 1970 zijn te bewonderen als onderdeel in de WK-expo. De WK-expo wordt compleet gemaakt door de bijzondere spelersattributen. Zo zijn er onder andere de KNVB Oranjepaspoorten voor de supporters, faxen van het NOC NSF en de Belgische voetbalbond na het winnen van het EK ’88, een zilveren schaal geschonken door de Argentijnse voetbalbond aan de KNVB tijdens de finale Argentinië – Nederland op het WK 1978 te bewonderen tot en met september in Voetbal Experience Middelburg.