TOP

Vlisco siert etalages van de Bijenkorf

Vanaf 5 mei 2014 zijn verschillende dessins van Vlisco verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Altijd al een op maat gemaakt item willen hebben? Ook dat is mogelijk!

Het Helmondse textielbedrijf Vlisco gaat van 5 mei 2014 tot 18 juni 2014 samenwerken met de Bijenkorf. De creaties van Vlisco zijn niet alleen terug te vinden in de etalages en de aankleding van de filialen: in de pop-up shops kan je ook een op maat gemaakt kledingstuk bestellen. 

Pop up shops
In de Bijenkorf-filialen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven staat tussen 5 mei en 18 juni een Vlisco pop-up shop met stoffen, shawls en broeken. Vijf mannequins dragen bekende Vlisco-outfits van billboards in West- en Centraal Afrika en van ontwerpers die met de stoffen van het textielbedrijf hebben gewerkt. 

Op maat gemaakt
“Gedurende een lang weekend per filiaal bestaat in de pop-up shop de mogelijkheid om op maat gemaakte kleding van Vlisco stoffen te kopen”, zegt Robert Bohemen, directeur marketing van de Bijenkorf in een persbericht. De klant kan uit verschillende stoffen kiezen. 

De Bijenkorf heeft verschillende kledingstukken ontwikkeld: een jack, pantalon, short, rok, blouse, blazer en jurk. Samples hangen in de pop-up shops. Na ongeveer een week is je op maat gemaakte kleding klaar. 

Het tailor-event
De eerste mogelijkheid om een eigen Vlisco-item te laten maken in een van de Bijenkorf-filialen is in het weekend van 9, 10 en 11 mei in Amsterdam. Daarna vindt het tailor-event plaats in Eindhoven op 16, 17 en 18 mei. Op 23, 24 en 25 mei is de op maat gemaakte kleding in Den Haag te bestellen en op 30 en 31 mei en 1 juni in Rotterdam.

De prijzen starten op 189 euro voor een Vlisco-short en lopen tot 429 euro voor een jurk gemaakt van twee verschillende Vlisco-stoffen naar keuze. 

Lef hebben
De dessins van Vlisco zijn al langere tijd enorm populair in verschillende Afrikaanse landen. Door de samenwerking met de Bijenkorf hoopt het textielbedrijf zich ook in Nederland meer op de kaart te zetten. “Ik kijk vooral uit naar de exclusieve Vlisco Tailor Events in de Bijenkorf: we brengen dan voor het eerst het unieke West-Afrikaans modesysteem naar Europa”, zegt Roger Gerards, creative director van Vlisco, in een persbericht. “Ik ben benieuwd of de consument in Nederland het lef heeft om een Vlisco-design te kiezen, en te vragen ‘kun jij voor mij hiervan die jurk maken’?” 

Over Vlisco 
Het textielbedrijf uit Helmond is opgericht in 1846 en ontwerpt, produceert en distribueert kleurrijke modestoffen. Inmiddels beschikt Vlisco over een grote afzetmarkt in veel Afrikaanse landen.