TOP

Vingino doneert aan SOS Kinderdorpen Bosnië

Op 4 februari was het zover: een truck vol met kleding vertrok vanuit het hoofdkantoor van Vingino in Ermelo richting Bosnië. Reden voor het transport was de kledingdonatie van Vingino aan SOS Kinderdorpen.

De reis van Ermelo naar Bosnië nam bijna een week in beslag. Des te groter was het enthousiasme van de kinderen toen de kleding eindelijk arriveerde, meldt Vingino in haar persbericht.  Het kinderlifestylemerk stak maar liefst 300 kinderen uit verschillende SOS Kinderdorpen in Bosnië in het nieuw. Zo vonden jeans, shirts, jassen en underwear een nieuwe bestemming.

De kledingdonatie is, onderdeel van de driejarige samenwerking tussen Vingino en SOS Kinderdorpen die eind 2009 van start ging. Volgend jaar staat er weer een kledingdonatie in de planning. Naar welk land de kleding dan gaat, is nog even afwachten.

‘Wees Supporter’ collectie
Naast de kledingdonatie zal Vingino geld schenken aan SOS-Kinderdorpen. Hiervoor ontwikkelde Vingino een flashcollectie met de naam ‘Wees Supporter’. Een gedeelte van de opbrengst van deze ‘Wees Supporter’ collectie zal worden geschonken aan SOS Kinderdorpen. De flashcollectie ligt vanaf begin april in de winkels. De kleding is te herkennen aan de ‘Wees Supporter’ hangtag.