TOP

Vingino brengt licentie optische brillen onder bij More BV

Vingino is gestart met een optische brillenlijn voor kinderen. Karlijn Koekoek van Vingino vertelt aan Bengels over de nieuwe kinderbrillen, waarvoor de licentie overigens is uitgegeven aan More BV.

Waarom is Vingino gestart met een optische brillenlijn?
“De Nederlandse opticiens zijn zich steeds meer bewust van het belang om kinderen beter te bedienen. Er zijn steeds meer opticiens die speciale kinderbrillen corners in hun winkel maken, maar tegelijkertijd zijn er niet veel bekende merken in dit segment actief. Kinderbrillen zijn altijd een ondergeschoven productgroep geweest, met eenvoudige monturen, terwijl de bril voor volwassenen een steeds modieuzer product wordt. Een ideaal moment dus voor Vingino om deze markt in te stappen.”

Een heel nieuw verkoopkanaal: best lastig, of is dat juist een voordeel? Hoe gaat Vingino dit aanpakken?
“Inderdaad een heel nieuw verkoopkanaal, maar dit levert geen problemen op. Wij werken samen met More! BV, die gespecialiseerd is in dit segment. De Vingino Eyewear collectie slaat erg goed aan. Ondanks dat de collectie pas een paar maanden verkrijgbaar is worden de brillen momenteel al goed verkocht bij meer dan 130 onafhankelijke opticiens in Nederland.”

Hoe gaat de styling eruit zien… veel blauw in de collectie?
“Er is een grote groep kinderen wiens ogen op jonge leeftijd, al dan niet tijdelijk, nog niet goed functioneren en dan is een bril de enige oplossing. Vingino zorgt ervoor dat deze kinderen zich geen zorgen hoeven te maken en er ook met bril super cool uitzien. Er wordt veel aandacht besteed aan het montuur, de kleuren en materialen. Zo wordt er voor de materialen veel gebruik gemaakt van acetaat. Dat maakt dat de brillen tegen een stootje kunnen. De kleuren van de brillen sluiten ook daadwerkelijk aan op de Vingino kledingcollecties. De brillen zijn verkrijgbaar vanaf € 95,-  Naast correctiemonturen biedt Vingino ook zonnebrillen voor kinderen, indien gewenst op sterkte, vanaf € 35,-.”

Kan de kindermodewinkelier ook iets met Vingino Eyewear?
“Nee, helaas. De optische brillen worden alleen verkocht bij de onafhankelijke opticien, omdat het belangrijk is dat een gediplomeerde opticien de oogzorg voor het kind op zich neemt. Goede adviezen op jonge leeftijd kunnen er bijvoorbeeld toe leiden dat kinderen later helemaal geen bril meer nodig hebben.”