• No products in the cart.
TOP

Viktor & Rolf ontwerpen nieuwe brillencollectie


Modeduo Viktor & Rolf heeft in samenwerking met brillenketen Specsavers een exclusieve brillencollectie ontworpen onder de naam Viktor & Rolf Vision.

De collectie bestaat uit drie thema’s: patchwork story, sculptural story en evening story. De monturen uit het patchwork thema bestaan uit binnen- en buitenmontuurvormen waardoor het lijkt alsof de bril bestaat uit twee samengevoegde designs. De combinatie van dunne randen aan de voorkant met dikke contrasterende vormen aan de pootjes van de bril is een rode draad in dit thema. Voor de monturen uit het sculptural thema hebben Viktor & Rolf gespeeld met vorm en verhouding waarbij alles draait om details. Het montuur uit de evening story is een interpretatie van de ontwerpers van dag naar nacht. Bij dit montuur is het mogelijk om een Swarovski-element met kristallen te bevestigen.

Er zijn in totaal zestien monturen en drie zonnebrillen voor vrouwen en mannen. Naast de vaste collectie heeft het ontwerpersduo drie genummerde limited edition monturen ontworpen, exclusief voor de Nederlandse markt. De brillencollectie bestaat uit kleuren zoals warm bordeaux, hyacinttinten, felgeel, goudvlokken en gepolijste metaaltinten. Bij de brillen krijgen consumenten een brillenkoker die is ontworpen in de vorm van Flowerbomb, een Viktor & Rolf parfum, en een brillendoekje dat qua vorm ook doet denken aan dit parfum.

Het duo zegt over de samenwerking: “Het werken aan deze collectie was een geweldige ervaring. We hebben de grenzen van trends op het gebied van brillen kunnen verleggen, net als bij de kledingstukken die we maken. Het team van Viktor & Rolf Vision kan niet wachten om deze collectie bij Specsavers te lanceren. We zien dit als het begin van een prachtige toekomst voor onze brillencollectie.”