TOP

Viktor & Rolf bij Zomergasten

VPRO's Zomergasten gaat weer beginnen en de eersten die hun favoriete tv-avond mogen samenstellen afgewisseld met een interview zijn Viktor & Rolf. Bijzonder interessant want het modeduo geeft zelden interviews.

Viktor Horsting (Geldrop 1969) en Rolf Snoeren (Dongen 1969) ontmoetten elkaar op de kunstacademie in Arnhem, waar hun samenwerking begon. Na hun afstuderen in 1992 vertrokken ze samen naar Parijs en een jaar later ontvingen ze drie eerste prijzen tijdens de Salon Européen des Jeunes Stylistes.

Het werk van Viktor & Rolf is niet alleen te zien op de catwalks, ook in de kunstwereld maakt het duo al jaren furore. In 2008 was in de Barbican Gallery in Londen de overzichtstentoonstelling The House of Viktor & Rolf te zien, die vervolgens naar het Centraal Museum in Utrecht reisde. Het duo creëerde drie parfums: Flowerbomb (2004), de mannengeur Antidote (2006) en Eau Mega (2009). Voor Der Freischütz, een opera in de regie van de Amerikaanse avant-garde theatermaker Robert Wilson, ontwierpen Viktor & Rolf pas geleden de kostuums.

Op 26 juli begint de 22ste editie van VPRO’s Zomergasten op Nederland 2 met dus om 20.12 uur het drie uur durende marathoninterview met het modeduo gepresenteerd door Opzij-hoofdredacteur Margriet van der Linden.