Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Vijf Livera-winkels verder onder de naam Pink Lingerie

Vanaf februari 2011 gaan vijf Livera-winkels verder onder de naam Pink Lingerie. Een aantal ondernemers stapt uit de Intres-formule en richt een eigen keten op.

De gevelnaam van de Livera-winkels in Eden, Wageningen, Houten, Kampen en s-Hertogenbosch zal rond het voorjaar vervangen worden door een nieuw logo en een nieuwe naam: Pink Lingerie. In februari ondergaat de winkel in Kampen als eerste een metamorfose. “We krijgen nieuwe merken zoals WoW, Prima Donna, No Romeo en Sixty Eight, waardoor onze winkel een vrouwelijk en frisse uitstraling krijgt”, laat Jan Visser eigenaar van drie lingeriewinkels in een telefonische reactie weten. “Hiermee proberen we de oude Livera-doelgroep vast te houden en hopen daarnaast een jongere generatie aan te spreken.”

Hard Franchise
De beslissing van Visser om zich los te koppelen van de Intres-formule ontstond toen Livera bekend maakte per 1 januari de formule van soft naar hard franchise te veranderen. “Bij hard franchise heb je als ondernemer weinig inspraak. Wij wilde minder vanaf de bok gestuurd worden en daarom besloten we na zestien jaar een eigen keten op te richten.” Visser gaat dit samen met een aantal andere ondernemers doen. Door onderdelen zoals interieur en collectie op elkaar af te stemmen hopen de ondernemers een herkenbare uitstraling te creëren. “We werken wel op volledige zelfstandigheid, dus als een ondernemer in Rotterdam niet mee wil doen met een marketingactie omdat dit niet bij zijn publiek past, dan is dat geen probleem.”

De lingeriewinkels in Kampen en Wageningen krijgen als eerst het nieuwe concept toegepast. In maart volgen de andere vestigingen. Retailers die meer willen weten of het deelnemen aan de nieuwe lingerie keten kunnen mailen naar info@pinklingerie.nl

Pink Lingerie is niet de eerste keten die uit de Intres-groep stapt. Eerder meldde Lingerieland al met een eigen formule op de markt te komen.