TOP

Vierde editie Modetent: er zijn grenzen!

Op vrijdag 11 tot en met zondag 13 september organiseert NieuweOntwerpers.nl , tijdens het Wereld van Witte de With Festival, voor de vierde keer de Modetent. Het thema dit jaar is: er zijn grenzen!

Organisaties, winkels, ontwerpers en academies die zich inzetten voor mode, maken gedurende drie dagen gebruik van de Modetent. Vrijdagavond om 22:00 zal ontwerpstudio Armeni, die bekend staat om haar etnische mix van details uit Oosterse en Westerse culturen, de Modetent openen.

De zaterdag staat in het teken van jongeren in verband met het Jongerenjaar Rotterdam en Your World. Bart van Dulmen, winnaar van de RotterdamFashionAward 2008, opent de avond met een show. Op zondag is er om 13:00 een Streetsale waar zowel gevestigde ontwerpers als aanstormend talent hun collecties verkopen. ‘s Avonds zullen ontwerpers, die in 2009 zijn afgestudeerd, strijden om de Rotterdam Fashion Award 2009.

NieuweOntwerpers.nl is in maart 2000 opgericht onder de naam stichting Promotie Nieuwe Ontwerpers en beschikt over een eigen verkoop- en presentatieruimte in het culturele centrum van Rotterdam. De doelstelling van de ‘non-profit’ organisatie is om modeontwerpers een platform te bieden waar zij zonder hoge investeringen hun collecties presenteren en verkopen.