TOP

Vico maakt doorstart als Vico Concepts B.V.

Het Rotterdamse schoenenmerk Vico maakt een doorstart en gaat verder onder de naam Vico Concepts B.V. en focust zich vanaf nu op West-Europa. Met de doorstart sneuvelt wel een winkel van het merk.

Met een nieuwe bedrijfsnaam en een aantal nieuwe gezichten maakt het schoenenmerk Vico een nieuwe start. Op 6 augustus vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan en op 10 augustus werd het bedrijf failliet verklaard. Een doorstart bleek snel te realiseren.

Nieuw team

Onder de naam Vico Concepts B.V. gaat het schoenenmerk nu verder. De directie van zal bestaan uit Kevin van Wijk (design en kwaliteit) en Sabrina van Valen (operationeel). Nieuwe gezichten zijn Vince Timmers en Sarah van Wijk. Vince zal zich gaan concentreren op de e-commerce en de backoffice van Vico, terwijl Sarah de nieuwe accountmanager voor de regio Benelux is.

Focus op kernlanden

Het bedrijf kiest ervoor zich te focussen op een selectie van kernlanden. Het nieuwe team wil zich te concentreren op de Benelux, Engeland, en Duitsland. De kwaliteit van het schoenenmerk blijft tenslotte gewaarborgd door creatief directeur Kevin van Wijk en de familie Abreu, de eigenaren van de schoenenfabriek in Portugal.

Tevreden klanten

Kevin van Wijk, directeur van Vico Concepts B.V. blikt terug en vooruit: “Ik sta volledig achter ons product en de kwaliteit die wij leveren. Het is voor ons het allerbelangrijkst dat onze klanten tevreden zijn, blijven terugkomen en zich al merkbaar verheugen op onze nieuwe collectie. Dat geeft veel energie. Met de nieuwe visie en teamleden is Vico Concepts B.V. compleet. Ondanks de gebeurtenissen in de afgelopen periode ben ik enorm blij met waar we nu staan. Ik zie de toekomst dan ook met heel veel plezier tegemoet.”

Compagonbreuk

Over het faillissement zegt Vico in een persbericht: ‘Het faillissement van Vico International werd veroorzaakt door een compagnonbreuk als gevolg van verschillende zakelijke inzichten en te grote investeringen in de internationalisering van het bedrijf. ‘

Offer

De doorstart vereist ook een offer. De concept store in Rotterdam zal vooralsnog gesloten worden, al sluit Vico niet uit dat op termijn weer een winkel zal worden geopend.