Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

VF Corporation koopt Rock & Republic

Het Amerikaanse modeconcern VF Corporation neemt het bijna failliete Rock & Republic over. Het gaat hierbij overigens alleen om de merknaam. Het jeansmerk vroeg afgelopen voorjaar uitstel van betaling aan en verkeerde maandenlang in onzekerheid over de toekomst.

VF Corporation is het bedrijf achter tientallen merken waaronder Lee, Wrangler, 7 For all Mankind, The North Face, Nautica, Napapijri en Eastpak. Het concern maakte deze week bekend voornemens te zijn de merknaam en het intellectueel eigendom van Rock & Republic over te nemen. De rechtbank moet het verzoek nog wel goedkeuren, maar verwacht wordt dat de koop in het voorjaar van 2011 is afgerond. Het wordt de eerste transactie van VF’s nieuwe divisie Licensed Brands, die in 2009 is opgericht. De overname betreft nadrukkelijk niet de organisatie en de winkels van Rock & Republic. Wel zullen lopende orders zoveel mogelijk uitgeleverd worden. Officieel is er geen overnamebedrag bekend gemaakt, maar het zou gaan om meer dan 50 miljoen dollar, waarmee de enorme schuldenlast kan worden afbetaald.

Lastig

Het lijkt de enige redding van premium jeansmerk Rock & Republic, dat begin dit jaar uitstel van betaling aanvroeg. Dit najaar leek de redding nabij in de vorm van een overname door investeringsmaatschappij Bluestar Alliance, maar dit liep uiteindelijk op niets uit. Probleem bij de overname van het totale bedrijf zou steeds oprichter Michael Ball zijn, die potentiële kopers vanwege zijn ‘lastige’ reputatie er liever niet bij wilden hebben. Rock & Republic bestaat sinds 2002 en is vooral bekend van de samenwerking met Victoria Beckham enige jaren geleden, onder de naam VB Rocks.