TOP

Vero Moda start schoenenlijn [interview]*

Vero Moda begint vanaf de herfstcollectie 2015 met een schoenenlijn. En die is niet alleen bedoeld voor modewinkels, maar ook voor schoenenzaken.

Waarom komt Vero Moda met een schoenenlijn?

Shanna James, sales manager Vero Moda: “De accessoirescollectie van Vero Moda wordt steeds groter. Daarbij ligt de focus op de grotere accessoires als tassen en schoenen. We brengen voor de zomer 2015 al een aantal espadrilles, maar vanaf de herfstcollectie 2015 is er een volwaardige schoenencollectie. We richten ons met de schoenen van Vero Moda net als met de kleding op de trendy vrouw. Ook met de schoenen zullen we snel inspelen op de vraag uit de markt, daarom produceren we de meeste schoenen in Portugal en Italië.”

Hoe groot is de schoenencollectie?

“Er komen 4 tot 6 collecties per jaar, elk bestaande uit 15 tot 20 stijlen in verschillende kleuren. De assortimenten bestaan uit 12 stuks per pakket en we werken met twee kwaliteiten: leer en PU (imitatieleer). Daardoor zijn er twee prijsklassen. De prijzen van de PU schoenen liggen tussen de €39,95 en €69,95 in de winkel. En die van de leren schoenen van €79,95 tot €129,95. De leerkwaliteiten waar we mee werken zijn nappa, nubuck en suéde.”

Richten jullie je alleen op modewinkels?

“De eerste inkoopperiode is net achter de rug en vanaf juni liggen de eerste Vero Moda schoenen in de winkels. Ongeveer 30 modewinkels hebben de schoenen ingekocht. We zijn begonnen met verkoop aan de bestaande Vero Moda klanten en dat willen we steeds meer uitbreiden naar nieuwe klanten, zoals schoenenzaken.”

Moeten retailers alles inkopen?

“We laten de keus bij de klant welke kwaliteiten hij inkoopt. Dat is toch afhankelijk van het prijsniveau van de winkel. Sommige retailers kiezen vanwege de prijs alleen schoenen in PU. Schoenenwinkels hebben wellicht een voorkeur voor echt leer. Maar we willen wel graag dat elke winkel een volwaardig beeld in de winkel laat zien.”

Wat zijn de toppers uit de eerste inkoopronde?

“De witte sneaker is absoluut een bestseller. Maar ook de motorboots, de vrouwelijke legerlaarsjes en de enkellaarsjes hebben we heel goed verkocht. We werken met verschillende kleuren, zoals cognac en bordeaux, maar we zien dat zwart het meest wordt ingekocht.”

De 5 best verkochte modellen uit de eerste schoenencollectie van Vero Moda:

Vero ModaVero ModaVero ModaVero ModsVero Moda