TOP

‘Verkoop van luxegoederen gaat fors stijgen’

De wereldwijde verkoop van luxegoederen zal dit jaar met acht procent toenemen. Naar verwachting stijgt het bedrag dat men dit jaar aan luxeproducten besteedt naar 185 miljard dollar. Dat meldt Retailnews.

Uit onderzoek van consultancybureau Bain & Co blijkt dat China een groot aandeel heeft in de stijging. De vraag naar luxegoederen neemt in het Aziatische land dit jaar met 25 procent toe. Luxemerken vestigen zich steeds vaker in de kleinere steden van het land. Bain & Co voorspelt dat China binnen vijf jaar de derde grootste markt voor luxegoederen wordt. De Verenigde Staten en Japan zijn respectievelijk de eerste en tweede grootste markt voor luxeproducten.

Opleving markten
Maar de Chinese consument koopt niet alleen in het thuisland. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de luxe aankopen in het buitenland gedaan worden. De Chinese bevolking draagt op die manier fors bij aan de opleving van de Europese en Amerikaanse markten. Alleen Japan ziet haar uitgaven naar verwachting met vijf procent dalen als gevolg van de aardbeving en tsunami eerder dit jaar.