TOP

Verkoop Hunkemöller nog niet rond

Hunkemöller is nog niet verkocht, er zijn nog drie bedrijven in gesprek over de overname van het lingeriebedrijf.

Twee weken geleden leek Hunkemöller te worden verkocht voor 440 miljoen euro aan Sycamore Partners. Maar die verkoop blijkt nog niet rond te zijn, zo meldt Het Financieele Dagblad. Er blijken nog drie kandidaten in de running te zijn voor de overname van de lingerieketen.

Wel of niet

Ceo Philip Mountford zegt in het FD: “Er is nog geen verkoop. De beslissing ligt bij PAI. Zij moeten kijken of ze wel of niet verkopen. We zitten nog steeds in het strategische proces dat begin dit jaar is gestart onder leiding van zakenbank JP Morgan”. Over welke partijen nog in gesprek zijn met de huidige eigenaar PAI, doet Mountford geen uitspraak.

Hoogste bod

Het Financieele Dagblad maakte vorige maand bekend dat er nog twee kandidaten over waren, te weten de private equity-partijen Carlyle en Sycamore. Het laatste bedrijf zou het hoogste bod op tafel hebben gelegd. Hunkemöller is nu nog eigendom van het Franse PAI Partners. Dat bedrijf kocht Hunkemöller in 2010 voor 265 miljoen euro van Maxeda.

Hunkemöller begon ooit in 1886 als winkel voor korsetten. Nu is het uitgegroeid tot een keten van 600 winkels in 16 landen. Duitsland is de grootste afzetmarkt, daar exploiteert Hunkemöller als marktleider 185 winkels.