TOP

Verkiezingsuitslag: reactie brancheorganisaties

De VVD heeft de verkiezingen gewonnen met 31 zetels, 1 meer dan de PvdA. De PVV boekte de grootste winst en krijgt 24 zetels in de Tweede Kamer. Hoe reageert de branche op het nieuws?

CBW-Mitex
Paul te Grotenhuis, woordvoerder van brancheorganisatie CBW-Mitex, hoopt vooral dat de formatie niet al te lang gaat duren: “Wij geven geen stemadvies, maar voor de mensen die VVD hebben gestemd is het prachtig. Voor ons is het belangrijker dat op korte termijn duidelijk is wie zitting gaat nemen in het kabinet. Een demisionair kabinet kan niets anders doen dan pappen en nat houden.”

MKB Nederland
Ook Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland, benadrukt op BNR nieuwsradio dat het belangrijk is dat er voor de zomer een nieuw kabinet is geïnstalleerd om zo te voorkomen dat een jaar waarin belangrijke beslissingen genomen moeten worden, verloren gaat.

VNO-NCW
Voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW ziet het liefst dat de VVD en de PvdA samen het initiatief nemen om een nieuwe regering te vormen. Wientjes zei in het Radio 1 Journaal dat hij hoopt op een regering ‘met stabiele partijen die Nederland door een moeilijke tijd kan loodsen’.