TOP

Verbod op hotel-verkoop mannenmode in Volendam

De actiematige verkoop van kostuums door mannenmodezaak Misc die zondag 16 november 2008 gepland stond in hotel Spaander te Volendam ging niet door. De gemeente Edam-Volendam wilde geen vergunning verlenen voor het evenement.

Op het laatste moment is de actiematige verkoop van kostuums door Misc verplaatst naar een van de eigen winkels van het modebedrijf, Het Bruidarsenaal in Oudendijk. Manager van Het Bruidsarsenaal en Misc Henk Schiffer laat weten dat er in Hotel Spaander een actiematige verkoop gepland stond van actuele kostuums uit de collectie van Misc, omdat in Volendam ‘behoefte is aan kostuums en dat mannenmodezaken daarvoor ontbreken in die plaats’. “We zagen de hotelverkoop als een midseason-impuls en een manier om Volendam kennis te laten maken met onze collectie. We hebben de kostuums aangeboden onder het genot van een hapje en een drankje.” Er waren zo’n tweehonderd pakken beschikbaar, verkrijgbaar tegen verschillende actiekortingen.

Midden en Kleinbedrijf (MKB) Noordwest-Holland had afkeurend gereageerd op de verkoop van mannenmode in hotel Spaander te Volendam, meldt het Noordhollands Dagblad. De  vakorganisatie vindt dat de gemeente Edam-Volendam geen toestemming hoort te verlenen voor een verkoop die de ondernemers in de plaatselijke detailhandel benadeelt, simpelweg als locatiebeleid ontbreekt. Locatiebeleid is juist een belangrijk instrument van de gemeente om eerlijke concurrentieverhoudingen te waarborgen, vindt het MKB.

MISC is sponsor van de verkiezing Best Geklede Man van Nederland. Dinsdag 18 november wordt de best gekleden man van Nederland gekozen en de best geklede onbekende man van Nederland.