TOP

Verandering in leiding Gore-Tex Footwear

Het management team van Gore-Tex Footwear is gewijzigd. Thorger Hübner (65) gaat, na 27 jaar aan het hoofd van Gore-Tex Footwear te hebben gestaan, met pensioen.

De 39-jarige Christian Langer is vanaf 1 november 2008  belast met de bedrijfsvoering. Norbert Ebster (56) is verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop en expansie. De Europese bedrijven worden nu gecoördineerd door Klaus Schirl (50).

Christian Langer werkt al meer dan tien jaar in verschillende functies voor W.L. Gore & Associates. “Ik verheug me op deze uitdaging. Met onze toonaangevende partners, een gemotiveerd team en de enorm spannende innovaties die in de pijplijn zitten, zijn we in een uitstekende positie om om te gaan met turbulente marktomstandigheden. Naast het outdoor-segment, dat nog steeds uitbreidt, zijn wij van mening dat de casual, lifestyle en runningsegmenten nog steeds een enorm groeipotentieel hebben”, aldus Langer.

Pionier
Thorger Hübner was een pionier voor Gore-Tex schoenen in Europa. In samenwerking met outdoor schoenenmerken als Meindl en Lowa introduceerde hij  aan het begin van de jaren ’80 Gore-Tex Footwear op de markt.