TOP

Vente-privee koopt Belgische concurrent Vente-Exclusive

De webshop Vente-privee neemt een meerderheidsbelang in het Belgische Vente-exclusive. Daarmee wil het meer voet aan de grond krijgen in Noord-Europa.

De ene Vente neemt de andere Vente over: de Belgische besloten shopping community Vente-exclusive heeft een strategische alliantie gesloten met de Franse webshop Vente-privee. Daarvoor heeft Vente-privee 50,1 procent van de aandelen gekocht.

Met de samenwerking wil Vente-Exclusive.com haar leden ‘een nog grotere verscheidenheid aan merken en topdeals kunnen aanbieden, maar ook internationaal gaan groeien’, aldus een persbericht.

De Belgische shopclub is in Nederland marktleider en behaalde in 2014 een omzet van 90 miljoen euro. Het heeft 4 miljoen leden in Nederland en België. Ter vergelijking, het Franse Vente-privee.com had in 2014 een omzet van 1,7 miljard euro en heeft in totaal 25 miljoen leden.

Vente-privee

Vente-privee kwam in 2011 naar Nederland maar moest tot nu toe haar meerdere erkennen in Vente-exclusive. Met de overname krijgt Vente-privee de kans om te groeien in Noord-Europa. Vente-exclusive zal wel als autonoom bedrijf blijven bestaan.

Jacques-Antoine Granjon, oprichter en ceo van vente-privee.com zetgt: “We zijn erg enthousiast over deze alliantie. Ze past perfect in onze lange termijnvisie, want we willen onze activiteiten in Noord-Europa verder uitbreiden, zowel organisch als door externe groei.”